Dünya Prematüre Günü Etkinliği

Ülkemizde de her yıl yaklaşık 1.400.000 bebek doğmaktadır ve bu bebeklerin 150 binden fazlası dünyaya prematüre olarak gelmektedir. Dünyada ve ülkemizde prematüre bebekler ve sorunları ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla 2011 yılından bu yana 17 Kasım ''Dünya Prematüre Günü'' olarak kutlanmaktadır. Okulumuzda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ve öğrencilerimiz tarafından etkinlik planlanmıştır. Etkinlikte prematüre doğan bebeklerin ve ailelerin gereksinimlerine dikkat çekmek neonatoloji uzmanı ve yenidoğan hemşiresinin rolleri konusunda farkındalık yaratmak için okul girişinde pano düzenlenmiştir. Prematüre gününün simgesi olan mor renk vurgulanmıştır. Öğrencilere prematüre doğumun önlenmesi, prematüre bebek ve ailesinin bakım gereksinimlerinin karşılanmasında hemşirenin görev ve sorumlulukları ile ilgili interaktif öğrenme yöntemi kullanılarak etkinlik yapılmıştır. Etkinlikte, 2021 Dünya Prematüre Gününün teması olan ‘Sıfır Ayrılma’ bilinci ve ebeveyn-bebek ayrılmasının azaltılmasında yenidoğan hemşiresinin görevleri vurgulanmıştır.

Son Güncelleme Tarihi : 18.11.2021 17:25

Son Etkinlikler