2020-2021 Mezuniyet Töreni 24 Haziran 2021 Tarihinde Yüz-Yüze Gerçekleştirildi

        Fakültemiz Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında yüz yüze gerçekleştirilen eğitim-öğretiminin ardından mezuniyet töreni gerçekleştirildi.
        Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulduğu yıldan bu yana 1793 Hemşire mezun vermiştir. Bu yıl sağlık ordusuna katılmak üzere 126 Hemşire mezun oldu.
        Mezuniyet Törenimize, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay GÜRLEYÜK, Prof. Dr. Ali BAYRAKDAROĞLU, Prof. Dr. Artay YAĞCI, Fethiye Kaymakamı Eyüp FIRAT, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz BOLELLİ ile Üniversitemiz birim yöneticileri, öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı. Ayrıca, pandemi nedeniyle törene katılamayan aileler için tören programı, internet üzerinden canlı yayınlandı.
         Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenimiz, mezun öğrenciler adına Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi bölüm üçüncüsü Zeynep KARADENİZ’in konuşması ile devam etti.
        Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK Tıp, Sağlık Bilimleri ve diğer tamamlayıcı disiplinlerle birlikte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin bir sağlık ordusu yetiştirdiğini hatırlatarak, “Öyle inanıyorum ki bugün mezun edeceğimiz kıymetli eller, yarın hepimize can ve nefes olacaklardır. Üniversitemiz bugün, yeniliğe devamlı ayak uyduran bir müfredatla, staj desteğiyle girişimci, dışa dönük ve özgüveni yüksek öğrenciler mezun ediyor. Sizleri temin ederim ki kazandığınız bu yetkinliklerle, meslek hayatınızda her zaman bir adım önde olma fırsatı bulacaksınız. Bu vesileyle sizlerin bu günlere gelmenize fedakârlıkla katkı sunan üniversite personelimizi ve akademisyenlerimizi kutluyorum” dedi.
        Fethiye Kaymakamı Eyüp FIRAT, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında, pandemi sebebiyle sağlık çalışanlarının insanlık için ne kadar önemli olduğunu tüm dünyanın anladığını vurgulayarak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrenci, akademisyen ve öğrenci ailelerini tebrik etti.
        Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatmagül YUR, “Sizler Fakültemizi tercih ederek zahmetli bir eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra bugün mezun olarak sağlık ordusuna pırıl pırıl, donanımlı, dinamik yeni neferler olarak katılıyorsunuz. Meslek hayatınızda, eğitim hayatınızda edindiğiniz bilgi ve becerilerinizi tecrübe ederken, bilim ve teknolojik gelişmelerin ışığında, insan haklarına ve hasta haklarına karşı duyarlı ve etik değerlere uygun, sevgi ve anlayışlı bireyler olmayı unutmayınız” diyerek mezun öğrencilere yeni yaşamlarında başarılar diledi.
        Mezuniyet sevincini yaşayan öğrencilere son ders ile seslenen Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gonca KARAYAĞIZ MUSLU ise hemşirelerin yaşamın her döneminde sağlığın korunmasına, geliştirilmesine ve rehabilitasyona yönelik sağlık hizmeti sunmaya kendilerini adadıklarını vurgulayarak, “İnancım tamdır ki dört yıl boyunca aldığınız eğitim sonucunda kazanmış olduğunuz bilgi ve beceri doğrultusunda her türlü görevi başarı ile yerine getireceksiniz. Hemşirelik andımızda da belirtildiği gibi Ülkemizin her yerinde, herhangi bir ırk, inanç, renk, siyasal veya sosyal durum ayrımı gözetmeksizin hastalara bakacağınıza, hayatı korumak, ıstırabı hafifletmek, sağlığı yüceltmek için gerekecek her türlü çabayı göstereceğinize hiç şüphem yoktur” dedi.
        Konuşmaların ardından protokol üyeleri mezun öğrencilere mezuniyet belgelerini verdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinin 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 85 projesi kabul edilmiştir. Mezuniyet töreninde Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin kabul edilen 3 projesi için proje yürütücüsü 3 öğrenciye ve danışman öğretim elemanlarına teşekkür belgeleri verildi.
        Mezuniyet töreni Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm birincisi Mehmet Emin SERTPOLAT’ın mezuniyet kütüğüne plaketinin çakılması, mezuniyet pastasının kesilmesi ve öğrencilerin mesleki yeminlerini etmesiyle sona erdi.
        Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi 16. Dönem mezunlarının, mezuniyet törenine katılarak veya canlı yayından izleyerek, bizleri onurlandırdıkları, gurur ve mutluluğumuzu paylaştıkları için konuklarımıza, Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi ailesi olarak teşekkür ediyoruz.

 
Mezuniyet töreni videosuna ulaşmak için tıklayınız.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   


 

Son Güncelleme Tarihi : 05.07.2021 08:59 Okunma Sayısı : 1691

Son Haberler