Üniversitemizin Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezini Ziyaret Ettik

 
   
       Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Fatmagül YUR ve öğretim elemanlarımızın katılımıyla, Fen Sağlık ve Mühendislik Alanları Koordinatörü Doç.Dr. Bekir ÇÖL eşliğinde, Üniversitemiz Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi Biyokimya, Malzeme Araştırma, Manyetik Malzeme Araştırma, Termal Analiz, Yüzey Ölçümü Analiz laboratuvarlarına teknik bir ziyaret gerçekleştirilmiştir.
      Merkezde bulunan Numune Hazırlık, Geçirimli Elektron Mikroskobi (Tem), Taramalı Elektron Mikroskobi (Sem) ve X-Işınları Difraksiyon (Xrd) Birimlerinin hizmetleri,  donanımları, kullanım alanları hakkında  ve Üniversitemiz araştırmacı ve öğrencileri için AR-GE çalışmalarını teşvik eden ve disiplinerarası çalışmaların üretildiği bir platfaorm olan Tematik alan hakkında, Merkezde görevli değerli öğretim üyelerimizden bilgi alınmıştır.
   Ziyaret, Üniversitemiz Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezinde gerçekleştirilen  ARGE Projeleri ile kamu ve özel kişi ve kuruluşlarına verilen hizmetler,  öğrencilerin bilimsel konulardaki tecrübelerini arttırmak için sağlanan imkanlar, araştırmacılara Patent, lisans anlaşmaları ve teknoloji transferi gibi konularda bilgilendirme, danışmanlık yapıldığına ilişkin Fen Sağlık ve Mühendislik Alanları Koordinatörü Doç.Dr. Bekir ÇÖL tarafından verilen brifing ve katılımcılarla yapılan istişare toplantısı ile sonlanmıştır.
   
   
   
   
   

Son Güncelleme Tarihi : 26.11.2021 16:40 Okunma Sayısı : 814

Son Haberler