Öğrenci Panosu-2021

u sayfa sık güncellenmektedir. Öğrencilerimizin belirli aralıklar ile bu sayfayı kontrol etmelerini rica ediyoruz.
 
Duyuru Tarihi Konusu İçerik
08.12.2021 Eğitimler, Kurslar Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Kursları Web sayfası (http://www.ydkydyo.hacettepe.edu.tr/) tıklayınız.
08.12.2021 Eğitimler, Kurslar Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenecek olan kursların ön başvuruları başlamıştır. Eğitim programlarına ilişkin detaylı bilgilere https://bozok.edu.tr/bosuyam  adresinden adresinde yer almaktadır.

08.12.2021
GEKA - Güney Ege Turizm Tanıtım Portalı Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) "Güney Ege Turizm Tanıtım Portalı"
Güney Ege Turizm Haritası - Güney Ege bölgesindeki turistik destinasyonlar
https://www.guneyegeturkiye.com/
https://geka.gov.tr/
Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA)  ilgili yazı için tıklayınız.
     
08.12.2021 Gelecek Gençlerin - Kültür Endüstrileri Destek Programı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığınca, müzik, görsel sanatlar, sinema, tiyatro, kitap ve yazılı basın, radyo ve televizyon yayıncılığı, reklamcılık, tasarım, performans sanatları, yazılım ve bilgisayar oyunları gibi yaratıcı üretim süreçlerine  dayanan  kültür  endüstrilerinin  sahip  olduğu  ekonomik  potansiyelini  ortaya  çıkararak gençlerimizin kültür endüstrileri alanında aktif olarak yer almalarının desteklenmesi amacıyla "Gelecek Gençlerin/Kültür Endüstrileri Destek Programı" oluşturulmuştur.
Programın genel hedefi, gençlerin kültür endüstrileri alanındaki yaratıcılık ve girişimcilik kabiliyetlerinin desteklenmesi ve bu suretle gençlerin kişisel gelişimlerinin yanı sıra uzun vadede ülkemiz kültür endüstrilerine katkı sunmalarıdır. Program Kültür Endüstrileri odağında "Girişimcilik" ve "Yenilikçi Modellerle Eser Üretme Becerileri" olmak üzere öncelikli iki ana eksende tasarlanmış olup geliştirilecek projelerin süresi 6 ila 12 ay; hedef kitlesi 16-29 yaş aralığındaki gençler olarak belirlenmiştir.
Bahse konu destek programına başvurular, 24 Kasım 2021 tarihi ile 24 Aralık 2021 tarihleri arasında, https://gelecekgenclerin.ktb.gov.tr  adresinde yer alan başvuru sistemi üzerinden yapılabilecektir.
Destek Programı Duyurusu
Çağrı Metni
Proje Destek Kılavuzu
03.12.2021 İstanbul Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi StratCom Summit’21; İstanbul Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi Stratejik iletişim alanında bilgi ortamını şekillendiren ve sorunları tartışan öncü bir platform haline gelmeyi ve Türkiye’yi bu alanda uluslararası bir çekim merkezi yapmayı amaçlamaktadır. StratCom Summit, dünya çapında uzmanları bir araya getirerek kurumlar arası etkileşimi artırmayı ve karşılıklı tecrübe paylaşımını hedeflemektedir. Dünyanın her yerinde düzenlenecek olan tanışma günleri, yayınlar, paneller ve bir çok farklı etkinlik ve proje ile devam edecek Stratejik İletişim Zirvesi, yıllık bir zirve olmanın ötesinde, Türkiye’yi tüm dünyada 365 gün temsil edecek ve stratejik iletişim alanındaki en iddialı markayı oluşturacaktır.
Türkiye’nin stratejik iletişimdeki gücünü yansıtan yeni markası, Stratejik İletişim Zirvesi ilk kez 11-12 Aralık 2021’de İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor. StratCom Summit, Dünya çapında uzman ve liderlerin bir araya geleceği, uluslararası arenada stratejik iletişimin devamlı olarak ihtiyaç duyduğu merkez ve platform olmayı hedefliyor.
Deytaylı bilgi için: https://www.stratcomsummit.com/
19.11.2021 Ulusal Kadın İhracatçı Network Platformu W2W-Ulusal Kadın İhracatçı Network Platformu, zaman ve mekan sınırı olmaksızın çevrimiçi olarak 7/24 erişilebilecek ve tamamen ücretsiz olacaktır. Platformda yer alan mentorluk modülü aracılığıyla hiç ihracat yapmamış veya ihracata yeni başlamış olan kadın girişimciler ile uzun süredir ihracat yapmakta olan, ihracat tecrübesi yüksek firmaların bir araya getirilmesi sağlanacaktır. Böylece tecrübeli kadın girişimciler, ihracat süreçlerine ilişkin bilgilerini ve bu süreçlere ilişkin deneyimlerini kadın girişimcilere aktarabileceklerdir. Bu platformda ayrıca kadın girişimcilerin B2B network ağı oluşturmasına imkân verecek bir iletişim ve bilgi paylaşımı içeren bağlantılarım modülü, kadın girişimci firmalar arasında sektör ve şehir bazında filtreleme yapılabilen sektörler modülü ihracat süreçlerine ve Bakanlığımız devlet desteklerine ilişkin detaylı bilgiler ile çeşitli konularda hazırlanmış ders programlarını içeren eğitim modulü yer almaktadır.
Platforma "https://w2w.ticaret.gov.tr/" adresinden ulaşabilirsiniz.
03.11.2021 Anket Anket, "Afetlerde İnsani Yardım Yönetişimi Üzerine Bir Model Önerisi" isimli araştırma için, yakın dönemde (5 yıl içerisinde) Türkiye'de gerçekleşen deprem, sel, yangın vb. afetlerinin herhangi birine maruz kalmış veya afet yardımlarından yararlanmış olan kişiler için çevrimiçi anket yöntemi ile veri toplanması amacıyla düzenlenmiştir.
Araştırma Linki:https://forms.gle/JWQPRmoPfhd4VvLW9
Anket afişine ulaşmak için tıklayınız.
Resmi Yazıya ulaşmak için tıklayınız.
02.11.2021 Yemek Bursu MSKÜ Yemek Bursu
2547 Sayılı Kanunun 46. Maddesi ile Üniversitemiz Ücretsiz Yemek Yardımı Yönergesi doğrultusunda Fakültenizde kayıtlı, başarılı ve maddi durumları iyi olmadığı tespit edilen öğrenciler ile alanında başarılı olan (Üniversitemiz adına başarı elde etmiş olması kaydıyla) öğrencilerimize ekte yer alan kontenjanlar çerçevesinde ücretsiz yemek yardımı yapılacaktır.
MSKÜ ücretsiz yemek yardımı kontenjanı listesine ulaşmak için tıklayınız (Fakültemizin kontenjanı 6 kişidir).
Ücretsiz Yemek Yardımı Başvuru Formuna (excel formatındadır) ulaşmak için tıklayınız.
02.11.2021 Şiir Yarışması Peygamberimiz ve Vefa Toplumu konulu şiir yarışması (son başvuru tarihi 12 Kasım 2021) açıklama metnine ulaşmak için tıklayınız.
26.10.2021 Burs Duyurusu Jean Monnet Burs Programı 2022-2023 Akademik Yılı Başvuruları Başladı! web sayfasına ulaşmak için tıklayınız. 
19.10.2021 TÜBİTAK 1512 Teknogirişim
Sermayesi Desteği Programı
TÜBİTAK 1512 BiGG YEŞİL BÜYÜME Teknogirişim
Programı 200.000 TL Hibe Desteği – Başvurular Başladı!

İlgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.
19.10.2021 Atatürk’e Saygı Gençlik Yol Koşusu Üniversitemizce, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün anısına her yıl geleneksel olarak düzenlenen ATATÜRKE SAYGI GENÇLİK YOL KOŞUSU nun yirmisekizincisi 10 Kasım 2021 Çarşamba günü kadınlar ve veteranlar için saat 11:15, erkekler için 11.35de gerçekleştirilecektir. Söz konusu koşuya katılacak öğrencilerin harcırah (yol-yevmiye) giderleri Rektörlüğümüzce karşılanacaktır.
İlgili Röktörlük açıklamasına ulaşmak için tıklayınız.
19.10.2021 Ulusal STEAM Yarışması Bilimi ve teknolojiyi halkla buluşturarak bilimsel anlayışı geniş toplum kitlelerine yayabilmek, katılımcılara yaparak yaşayarak öğrenme deneyimi yaşatabilmek, bilim-teknoloji-toplum arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla aktarılmasını sağlamak amacıyla TÜBİTAK, Manisa Valiliği ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) öncülüğünde paydaş kurumların iş birliği ile 24-27 Kasım 2021 tarihleri arasında bilim şenliği yapılması planlanmaktadır.
Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi https://bilimsenligi.mcbu.edu.tr/ web adresinde yayınlanmış olup başvurular aynı web adresi üzerinden yapılacaktır.
12.10.2021 "Sosyal Dışlanma" konulu söyleşi Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi tarafından"Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü" kapsamında düzenlenen Gören Kalpler Eğitim Derneği Muğla İl Temsilcisi Seher YILMAZER'in sunumuyla "Sosyal Dışlanma" konulu söyleşi, 15 Ekim 2021 tarihinde Saat 14.00'da Atatürk Kültür Merkezi B Salonu'nda gerçekleştirilecektir.
Afiş için tıklayınız!
29.09.2021 THK Eğitim Duyurusu Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğü'nün 27.09.2021 tarihli ve E- 12835085-199-8881 sayılı yazısı Türk Hava Kurumu Üniversitesinden alınan Yaşam Boyu Gelişim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAGEM) bünyesinde İHA1 Ticari Pilotluk Eğitimi, İHA2 Ticari Pilotluk Eğitimi, İHA Arama Kurtarma Eğitimi, İHA Harita Üretimi Eğitimi, Drone Sistem Eğitimi, Model Uçak Eğitimlerine ilişkin tanıtım broşürlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
EK-1 1058524_İHA1 Ticari Pilotluk Eğitimi Broşür
EK-2 1058567_IHA2 Ticari Pilotluk Eğitimi Broşür
EK-3 1058540_İHA Arama Kurtarma Eğitimi Broşür
EK-4 1058541_İHA Harita Üretim Eğitimi Broşür
EK-5 1058543_Drone Sistem Eğitimi Broşür
EK-6 1058544_Model Uçak Eğitimi Broşür
15.09.2021 Vehbi Koç Vakfı Burs Duyurusu Vehbi Koç Vakfı Burs Rehberi'ni (2021/2022) pdf formatında açmak için tıklayınız.
Basvuru tarihleri: 13 Eylül- 15 Ekim 2021 
Burs basvurularınızı www.vkv.org.tr adresinden yapabilirsiniz.
Pdf biçimindeki Burs Başvuru Göreseli için tıklayınız.
09.09.2021 TİSK MCV Yarının Sağlıkçıları Burs Programı Duyurusu Hk. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Vakfı bu yıldan itibaren ise var oluş amacına hizmet edecek şekilde, tıp öğrencilerine ve sağlık alanında eğitim gören başarılı üniversite öğrencilerine burs imkânı sağlayacaktır.
Açıklama metnine ulaşmak için tıklayınız.
Duyuru Afişne ulaşmak için tıklayınız.
09.09.2021 Lisans ve Llisansüstü Burs Duyurusu Kültür ve Turizm Bakanlığı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Bilimsel Çalışmalar Koordinasyon Dairesi Başkanlığının "Lisans ve Lisansüstü Burs Duyuru Afişi" ile ilgili Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınan ilgi yazı ve afişe ulaşmak için tıklayınız.
01.09.2021 Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı Bursu Duyurusu Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı Bursuna başvurmak isteyen-duyuruda belirtilen şartları sağlayan öğrencilerin,  www.tesyev.org adresinde bulunan müracaat formu ve eklerini 08 Ekim 2021 Cuma gününe kadar Fakültemize ulaştırmaları gerekmektedir.
Türkiye Engeliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı Yükseköğrenim Öğrencileri TESYEV Bursu Duyurusu
05.08.2021 Türkçe ve Türk Kültürüne Uluslararası Katkı Ödülleri Hk. Yunus Emre Enstitüsünden alınan ilgide kayıtlı yazıda, UNESCO tarafından Yunus Emre'nin vefatının 700.yılına atfen 2021 yılının "Yunus Emre" yılı olarak belirlendiği bildirilerek, Cumhurbaşkanlığımızın 29.01.2021 tarihli 2021/1 sayılı genelgesi ile 2021 yılının "Yunus Emre ve Türkçe" yılı olarak kutlanmasının kararlaştırıldığı belirtilmektedir. Yazıda devamla, Enstitüleri tarafından yurt içinde ve yurt dışında farklı alanlarda çok sayıda etkinliğin gerçekleştirilmesinin planlandığı, bu çerçevede "Türkçe ve Türk Kültürüne Uluslararası Katkı Ödülleri" verileceği ve söz konusu ödüller vasıtasıyla Türk kültürünü ve Türkçeyi dünyaya tanıtan kişi, kurum ve kuruluşlar ile bu amaca hizmet eden evrensel kıymete sahip eserlerin dünya kamuoyunun gündemine getirilmesinin hedeflendiği ifade edilmektedir. Ayrıca, ilgili ödüllere başvuruların 01 Temmuz-15 Ekim 2021 tarihleri arasında https://basvuru.yee.org.tr internet adresinden çevrimiçi olarak yapılabileceği yapılabileceği bildirilmekte olup, aynı adresten adaylık ve aday gösterme şartlarına ilişkin kılavuza, ödüllerle ilgili afiş, sosyal medya tasarımlarına ise https://bulut.yee.org.tr/s/bHLYwJignWSKDje internet adresinden erişilebileceği vurgulanmaktadır.
28.07.2021 'Mehmet Âkif ERSOY ve İstiklâl Marşı'' İllüstrasyon Yarışması Kayseri Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 2021 yılı İstiklâl Marşının Kabulü ve Mehmet Âkif ERSOY'u anma etkinlikleri kapsamında basılı veya basılı olmayan tüm Üniversite çalışmalarında kullanılmak üzere "Mehmet Âkif ERSOY ve İstiklâl Marşı" İllüstrasyon yarışması yapılacaktır. Yarışmaya başvurular 06/08/2021- 03/09/2021 tarihleri arasında olup, yarışmaya ilişkin şartname, başvuru formu ve afiş'e ulaşmak için tıklayınız. 
28.07.2021 2021 Türkiye Afet Yılı
Afet Farkındalık Eğitimi
Çevrimiçi Afet Farkındalık Eğitimi Dersini henüz almamış olan öğrencilerimizin yaz okulu döneminde  dys.mu.edu.tr üzerinden derse katılımları önemle rica olunur.
 
28.07.2021 Anket - Hidrolize Kolajenin Üretimi, Fonksiyonel Özellikleri ve Tüketici Algısı Üzerine Bir Araştırma Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Prof. Dr. Selman TÜRKER danışmanlığında Gıda Mühendisi Cennet AVCI tarafından yürütülmekte olan “Hidrolize Kolajenin Üretimi, Fonksiyonel Özellikleri ve Tüketici Algısı Üzerine Bir Araştırma’ başlıklı yüksek lisans tez çalışması için hazırlanmıştır.

Bu çalışmada, tüketicilerin; kolajen, jelatin ve hidrolize kolajen hakkındaki bilgi, tutum ve farkındalık düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır.
Link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBrbD-6G-QWP6yw-NoJSKbkbdEKJ3i_0ZkipnboZtFSe-BZQ/viewform 
28.07.2021 Anket - Türkiye’de Bir Yatırım Aracı Olarak Kripto Paralar Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğretim elemanlarınca hazırlanan “Planlı Davranış Teorisi Çerçevesinde Türkiye’de Bir Yatırım Aracı Olarak Kripto Paralar” başlıklı çevrim içi ankete ulaşmak için tıklayınız. (https://forms.gle/cSNfTq7nxSq5ZToq8
 
25.06.2021 Uluslararası Öğrenci Sempozyumu UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) ve Samsun ve 19 Mayıs Üniversiteleri iş
birliğinde VII. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu 1-3 Ekim 2021 tarihleri arasında Samsun’da
düzenlenecektir. Sempozyuma Türkiye`de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin ve diğer tüm
araştırmacıların katkı sunmaları hedeflenmektedir.
Duyuru Metni
Sempozyum Adresi: http://www.internationalstudentsymposium.com/sempozyum/
23.06.2021 Anket: Üniversite Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma Bu anket, Marmara Üniversitesi / Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Halil Ekşi, Doç. Dr. Durmuş Ümmet, doktora öğrencisi Umut Kermen ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Psikoloji bölümü araştırma görevlisi Hasibe Arıcan tarafından, Üniversite öğrencilerinin İnternet ve sosyal medya kullanımı ile çeşitli davranışlarını incelemek maksadıyla hazırlanmıştır.

Bağlantı: https://docs.google.com/forms/d/1SApKM5VL-YVje9OMyvnrvF8uwRVkUvOczqYPsyjk20k/edit
10.06.2021 Anket:  Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Uygulamaya İlişkin Kaygı Düzeyleri  Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Arş. Gör. Seher DÖNER'in, COVID-19 Salgını Sırasında Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Uygulamaya İlişkin Kaygı Düzeyleri ve Etkileyen Faktörler: Çok Merkezli Web Tabanlı Bir Çalışma" isimli çalışmayı Üniversitenizde öğrenim gören hemşirelik bölümü son sınıf öğrencilerine online olarak anket uygulaması şeklinde yapabilmesi talep edilmektedir.

Bağlantı: https://forms.gle/ySGeCRt1nK1kyWrb6
08.06.2021 Anket - Yürütücü İşlevler Ölçeği'nin Türkçe uyarlama çalışması Değerli katılımcı, Bir araştırma projesine davet edilmektesiniz. Bu çalışma Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Psikoloji Bölümü, Deneysel Psikoloji ABD öğretim üyesi Doç. Dr. Hatice KAFADAR ve Arş. Gör. Hasibe ARICAN tarafından yürütülen bir araştırmadır. Bu çalışmanın amacı; Yürütücü İşlevler Ölçeği'nin Türkçe uyarlama çalışmasının yapılmasıdır.

Yürütücü İşlevler Ölçeği'nin Türkçe uyarlama çalışması On-line Anket Formu
08.06.2021 TÜBİTAK 1512 - BİGG DÜNYA 2020-2022 yılları 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programının 1. Aşama Faaliyetlerini yürütmek üzere, İTÜ ÇEKİRDEK BİGG ve BİGG DÜNYA iş birliği ile ARI TEKNOKENT PROJE GELİŞTİRME PLANLAMA A.Ş. ve DÜZCE TEKNOPARK A.Ş. uygulayıcı kuruluşlar arasında yer almıştır.
TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Program Başvuru - BİGG Dünya
04.06.2021 Çevrim içi kurs Yozgat Bozok Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından çevrimiçi olarak düzenlenmesi planlanan kurslara ilişkin detaylar ilgide kayıtlı yazı ile bildirilmektedir.
Kaz Yetiştiriciliği Eğitimi
Uygulamalı Temel ve İleri İstatistik
01.06.2021 Ulusal Öğrenci Fotoğraf Sanal Sergisi Üniversitemiz Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Fotoğrafçılık Kulübü tarafından
14-20 Haziran 2021 tarihleri arasında Online olarak "Uzaktan Uzağa, Gönülden Gönülle Eğitim" konulu bir sergi düzenlenmesi planlanmaktadır.
Söz konusu sergiye ülkemiz genelinde uzaktan eğitim yapan üniversitelerin tüm ön lisans / lisans öğrencileri katılabilecek olup afiş, katılım şartları ve katılım bilgi formu için tıklayınız. 
26.05.2021 Memnuniyet Anketi Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Hasan ŞİMŞEK'e ait ''Fizyoloji Özelinde Uzaktan Eğitim Modeline Karşı Öğrencilerin Memnuniyet Anketi'' ne katılmak için tıklayınız.
26.05.2021 Sigara Bırakma Kampanyası Muğla İl Sağlık Müdürlüğünden alınan ilgi yazıda, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulunun
(BMYK) 26.01.202l tarihinde yapılan toplantısı ile 202l Yılında tüm kesimlerin katılımıyla "Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği" başlatılması kararı alındığı, toplumda tütün kullanımını azaltmak ve pasif etkilenimi önlemek amacıyla Mayıs 2021 itibarıyla "BAŞARABİLİRSİN" temasıyla sigara bırakma kampanyasının hayata geçirildiği, ayrıca İlimizde görev yapan ve toplumda rol model olan meslek gruplarından (sağlık çalışanı, öğretmen, kolluk kuvveti personeli, asker, hakim, savcı, avukatlar, din görevlisi vb.) başlayarak, diğer kamu kurumu personeline yönelik sigara bırakma kampanyasının İl Müdürlüğünce organize edileceği ve bu personelin sigara bırakmalarını sağlamaya yönelik faaliyetler gerçekleştirileceği belirtilmektedir.
İlgili Bağlantılar:
- Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri
Sigara Her Nefeste Zarar Veriyor
Hemen Şimdi Sigarayı Bırakın
04.05.2021 2021 Yılı Gençlik Kampları Gençlik ve Spor Bakanlığı; Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gençlerin çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle tanışmalarını temin etmek amacıyla 12 – 13, 14 – 15 yaş grubu ücretsiz deniz, 14 – 15, 16 – 17 ve 18 – 22 yaş grubu ücretsiz doğa kamplarının düzenlenmesi planlanmıştır.
Bu bağlamda; kamp başvuruları gençler tarafından 26 Nisan – 02 Temmuz 2021 tarihleri arasında adresinden veya E-Devlet aracılığıyla elektronik başvuru https://gencizbiz.gsb.gov.tr yoluyla online olarak yapılacaktır.

Son Güncelleme Tarihi : 13.04.2023 14:35 Okunma Sayısı : 268

Son Duyurular